hits

Nannahs adventskalender 5. desember.

I blant får jeg lyst på noe som smaker riktig kraftig og godt !

Skikkelig vintermat som varmer og metter.

Da finnes det nesten ikke noe bedre enn denne enkle

retten med karamellisert hvitkål og kjøttdeig. Få ingredienser.

Mat til mange for en rimelig penge er det også !

 

Oppskriften og bildet har jeg lånt fra den Danske bloggen Madbanditten.dk.

1,5 øko-hvidkål (eller 1 konventionelt ? de er noget større)

  • 4 store gulerødder
  • ca. 120 g stegefedt (jeg brugte halvt kokosolie halvt ghee/klaret smør ? de 120 g er et gæt
  • 4 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2-3 spsk Cajunkrydderi fra Urtekram*
  • 1-2 tsk stødt koriander*
  • 1-2 tsk stødt spidskommen*
  • evt. lidt chili/cayennepeber
  • rigeligt med salt og peber

 

* Du kan sagtens bruge andre krydderier og -blandinger. Det kunne fx være: shawarmakrydderi, bbq-krydderi etc. Læs altid ingredienslisten på blandingskrydderi. Mange mærker indeholder sukker og diverse stivelsestyper.

SÅDAN

Riv hvidkål og gulerødder i foodprocessoren og hæld det over i en skål. Sådan et par kilo hvidkål fylder altså pænt meget! Derfor var jeg nødt til at dele det hele lidt op.

 

Tag et stort ovnfast fad frem og smør det godt med smør eller kokosolie. Opvarm nu ghee/kokosolie på en stor pande og steg så meget hvidkål/gulerod herpå, som der er plads til. Steg det ved høj varme, indtil hvidkålen bliver lidt brun i spidserne. Drys med lidt salt og peber. Hæld det over i det smurte fad. Gentag indtil al hvidkål/gulerødderne er brugt.

Opvarm ovnen til 200 grader.

Opvarm nu igen ghee/kokosolie på panden og steg de hakkede løg klare heri sammen med hvidløg. Brun kødet oveni i løgene. Hæld alle krydderierne ved og vend det hele godt rundt på panden. Når kødet er gennemstegt og krydderierne godt blandet ind i, hælder du al kødet over i fadet til hvidkål/gulerodsblandingen. Vend det hele godt sammen.

Sæt fadet i ovnen på en bageplade nederst i ovnen. Steg i ovnen i 1-1,5 time. Rør i det ca. hver 20- minut. Tag ud, lad afkøle og server. Det smager dejligt med et par stænk hot sauce på, hvis man er til spicy mad, og det er dejligt med en grøn salat med olie-eddike-dressing ved siden af, men retten kan også fint spises, som den er.

Eneste minus med denne ret er, at den er lidt bøvlet at lave. Ikke fordi det kræver store talenter i et køkken, men fordi portionen er så stor, at man må tage tingene lidt i etaper. Til gengæld slipper man jo så for madlavning de kommende dage, så måske går det lige op. Alternativt kunne man jo halvere portionen og slippe lidt nemmere igennem det.

 

Håper at Dansken går greit å forstå. Dette er rett som tar litt tid, men den er SÅ verdt å vente på !

 

Tilslutt en Dansk julesang <3  https://www.youtube.com/watch?v=cHblyQTAkkU 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nannah......

Nannah......

57, Sørum

Hei, jeg heter Hanne (Nannah) Jeg dikter og lager musetegnet datagrafikk. Velkommen inn i min verden. I 2013 kom min første diktsamling "Jordoppgang" ut. Jeg har hatt flere separatutstillinger blant annet på Stasjonsgalleriet, på Valstad, og Bankgården legekontor. Diktkvelder sammen med musiker Laara Stinnerbom, og jeg har deltatt på mange fellesutstillinger... blant annet 2 ganger på Romeriksutstillingen... som er en juryert utstilling ...med mine "musebilder" og fotokunst.

Kategorier

Arkiv