hits

Nannahs adventskalender 5. desember.

I blant fr jeg lyst p noe som smaker riktig kraftig og godt !

Skikkelig vintermat som varmer og metter.

Da finnes det nesten ikke noe bedre enn denne enkle

retten med karamellisert hvitkl og kjttdeig. F ingredienser.

Mat til mange for en rimelig penge er det ogs !

 

Oppskriften og bildet har jeg lnt fra den Danske bloggen Madbanditten.dk.

1,5 ko-hvidkl (eller 1 konventionelt ? de er noget strre)

  • 4 store gulerdder
  • ca. 120 g stegefedt (jeg brugte halvt kokosolie halvt ghee/klaret smr ? de 120 g er et gt
  • 4 lg, hakket
  • 4 fed hvidlg
  • 1 kg hakket oksekd
  • 2-3 spsk Cajunkrydderi fra Urtekram*
  • 1-2 tsk stdt koriander*
  • 1-2 tsk stdt spidskommen*
  • evt. lidt chili/cayennepeber
  • rigeligt med salt og peber

 

* Du kan sagtens bruge andre krydderier og -blandinger. Det kunne fx vre: shawarmakrydderi, bbq-krydderi etc. Ls altid ingredienslisten p blandingskrydderi. Mange mrker indeholder sukker og diverse stivelsestyper.

SDAN

Riv hvidkl og gulerdder i foodprocessoren og hld det over i en skl. Sdan et par kilo hvidkl fylder alts pnt meget! Derfor var jeg ndt til at dele det hele lidt op.

 

Tag et stort ovnfast fad frem og smr det godt med smr eller kokosolie. Opvarm nu ghee/kokosolie p en stor pande og steg s meget hvidkl/gulerod herp, som der er plads til. Steg det ved hj varme, indtil hvidklen bliver lidt brun i spidserne. Drys med lidt salt og peber. Hld det over i det smurte fad. Gentag indtil al hvidkl/gulerdderne er brugt.

Opvarm ovnen til 200 grader.

Opvarm nu igen ghee/kokosolie p panden og steg de hakkede lg klare heri sammen med hvidlg. Brun kdet oveni i lgene. Hld alle krydderierne ved og vend det hele godt rundt p panden. Nr kdet er gennemstegt og krydderierne godt blandet ind i, hlder du al kdet over i fadet til hvidkl/gulerodsblandingen. Vend det hele godt sammen.

St fadet i ovnen p en bageplade nederst i ovnen. Steg i ovnen i 1-1,5 time. Rr i det ca. hver 20- minut. Tag ud, lad afkle og server. Det smager dejligt med et par stnk hot sauce p, hvis man er til spicy mad, og det er dejligt med en grn salat med olie-eddike-dressing ved siden af, men retten kan ogs fint spises, som den er.

Eneste minus med denne ret er, at den er lidt bvlet at lave. Ikke fordi det krver store talenter i et kkken, men fordi portionen er s stor, at man m tage tingene lidt i etaper. Til gengld slipper man jo s for madlavning de kommende dage, s mske gr det lige op. Alternativt kunne man jo halvere portionen og slippe lidt nemmere igennem det.

 

Hper at Dansken gr greit forst. Dette er rett som tar litt tid, men den er S verdt vente p !

 

Tilslutt en Dansk julesang <3  https://www.youtube.com/watch?v=cHblyQTAkkU 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nannah......

Nannah......

57, Srum

Hei, jeg heter Hanne (Nannah) Jeg dikter og lager musetegnet datagrafikk. Velkommen inn i min verden. I 2013 kom min frste diktsamling "Jordoppgang" ut. Jeg har hatt flere separatutstillinger blant annet p Stasjonsgalleriet, p Valstad, og Bankgrden legekontor. Diktkvelder sammen med musiker Laara Stinnerbom, og jeg har deltatt p mange fellesutstillinger... blant annet 2 ganger p Romeriksutstillingen... som er en juryert utstilling ...med mine "musebilder" og fotokunst.

Kategorier

Arkiv